Beyaz sabunun bu faydasını kimse bilmiyor! Sırrı 20 dakikada saklı, her derde deva

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğal içeriği sayesinde çevre dostu olan beyaz sabun, yüzeyleri lekeleri ve kirli alanları kolayca temizleyip çözebilir. Özellikle mutfak ve banyo gibi sağlam temizlik gerektiren alanlarda kullanılabilir.

Temizlik yaparken kullanılan deterjanlar hem insan sağlığını hem de çevreyi büyük tehlikelere sürüklüyor. Yapılan araştırmalarda kullanılan çeşitli deterjanların zararları ortaya çıkmıştır.

Deterjanlar içerisindeki surfactant maddesi nedeniyle deri ile temas ettiğinde kuruluk, kaşıntı, alerji ve daha birçok cilt problemine neden olabilir. Üretim aşamasında ise doğaya kanserojen madde yayılımı yaparlar.

Aynı zamanda solunum yolu rahatsızlıklarına neden olabilirler. Gözde kaşıntı, baş ağrısı, baş dönmesi, böbrek rahatsızlıkları ve kan hastalıklarına yol açabilirler. Bazı deterjanlar düzenli kullanım sonucunda bakteri üretebilir.

Deterjanlar içerdikleri kimyasal maddeler nedeniyle doğal yaşama zarar verebilir. Sinir sistemine hasar veren kimyasallar bağışıklık sisteminin düşmesine neden olabilir. İçeriğinde formaldehit bulunan deterjanlar üreme sistemini olumsuz etkiler. Bunların yanı sıra beyaz sabun oldukça doğal ve zararsız bir üründür.

CAM TEMİZLİĞİ

Camlarda oluşan parmak izi, is lekesi ve su lekesi beyaz sabun kullanılarak çıkarılabilir. 1 litre suya beyaz sabun karıştırıp camınızı temizleyebilirsiniz.

BULAŞIK YIKAMAK

Bazı bulaşık temizleyicilerinin içerikleri sağlığa zararlı olabilir. Bunun yerine bulaşıkları beyaz sabunla yıkamak daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca beyaz sabun temizlenen eşyalara parlaklık verebilir.

TIRAŞ SABUNU

Beyaz sabunun tıraş köpüğü görevini göreceğini biliyor muydunuz? Atıksız ve sürdürülebilir bir temizlik anlayışını benimsemek için tıraş köpüğü yerine beyaz sabun kullanabilirsiniz. Köpürttüğünüz beyaz sabunu yüzünüze uygulayıp jilet kullanabilirsiniz.

MAKYAJ FIRÇASI TEMİZLİĞİ

Beyaz sabun yalnızca cilt temizliğinde değil bazı ürünleri temizlerken de etkili bir rol oynar. Makyaj fırçalarını temizlemek için çeşitli temizlik suları almak yerine beyaz sabun kullanmayı deneyebilirsiniz. Fırçalarınızı köpürtülmüş beyaz sabunda bekletip yıkayabilirsiniz.

YÜZEY TEMİZLİĞİ

Kirli yüzeyleri ve çıkmayan lekeleri beyaz sabun yardımıyla temizleyebilirsiniz. İnatçı lekelerden kurtulmak için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Tertemiz ve lekesiz bir yüzey için deterjanlara ihtiyacınız olmayabilir.

AYAK BANYOSU

Ayaklarınızı rahatlatmak ve ayak banyosu yapmak için mutlaka beyaz sabun kullanmayı deneyin. Özellikle sıcak suyla birlikte kullanılan beyaz sabun ayakların hem rahatlamasına hem de temizlenmesine yol açar.

Sıcak suyun içine beyaz sabun ekleyip 20 dakika bekledikten sonra ayaklarınızı bu suda bekletebilirsiniz. Pedikürden çıkmış gibi hissedeceksiniz. Aynı zamanda sıcak su ve sabun karışımı ayaklarda oluşan çatlakları, kabukları yumuşatabilir.

Beyaz sabunun bu faydasını kimse bilmiyor! Sırrı 20 dakikada saklı, her derde deva

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Magazinler | Magazin Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!